Odbojkaški kamp Vanje Grbića na leto u Sokobanji

Sport

Letnji odbojkaški kamp Vladimira Vanje Grbića biće održan u Sokobanji tokom juna i jula meseca naredne godine. Prema rečima Miloša Krstića, direktora Sportskog centra „Podina”, kamp će biti realizovan u četiri smene sa oko 200 dece svih uzrasta, što znači da će kroz kamp proći od 800 do 1000 dece, a smena će trajati deset dana.

   

Pored rada na odbojkaškim elementima biće zastupljena i šira edukacija dece s ciljem usmeravanja na fizičke aktivnosti za pravilan razvoj. Sa decom će pored odbojkaških, raditi oko 40 stručnjaka iz drugih oblasti, kao što su medicina sporta, psihologija i pedagogija. Biće organizovana i odbojka na pesku kao i svakodnevne vežbe za održavanje tela i pravilno držanje na bazenima SC „Podina”.

Osnovni ciljevi kampa su: zdravlje, prevencija i napredak dece na ortopedskom, motoričkom i psiho-socijalnom planu, tako da je veoma bitno istaći da u njemu mogu učestvovati sva zainteresovana deca, uključujući i decu iz Sokobanje, a ne samo ona sa prethodnim odbojkaškim iskustvom. Kako saznajemo , kamp će imati i bogat prateći program uz gostovanje poznatih ličnosti.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

1 × 4 =