Сокобањски ђаци успешни на републичким такмичењима

Друштво

Сокобањски средњошколци овог пролећа показали су још једном да по знању могу стати раме уз раме са својим вршњацима из великих градова. Посебан успех остварили су на републичком такмичењу из енглеског језика где су освојили друго, четврто и пето место и на Књижевној олимпијади где је, по прелиминарним резултатима, учесница из Сокобање освојила друго место.

– Ми смо негде на половини овог пролећног циклуса такмичења и можемо већ полако и да сумирамо неке резултате. Овај први део је био изузетно успешан… Они су сви заједно радили, спремали се, а на нама, школи, општини је да обезбедимо добре услове за рад, да им обезбедимо могућност да оду на такмичење опуштени без неких тензија, да им створимо добре услове, а после овога ће уследити и одговарајуће награде – каже Ана Милићевић, директорка Средње школе „Бранислав Нушић”.

На републичком такмичењу из енглеског језика учествовало је четворо сокобањских ђака. Најбоља међу њима је Богдана Петровић, ученица другог разреда Гимназије, која је освојила друго место. Она је постигла и изузетан успех на Књижевној олимпијади у Сремским Карловцима, где је по прелиминарним резултатима друга, а нада се и бољем успеху када стигну коначни резултати.

Богдана Петровић

– Било је тешко ускладити обавезе око такмичења са редовним учењем, али сам задовољна како сам то извела, мислим да није ништа трпело. Веома сам задовољна и сада ме очекују још нека такмичења до краја школске године. Надам се да ћу поновити ове исте успехе… Мени је најбитније да дам све од себе – каже нам Богдана.

Анђелина Ђурђић

На републичком такмичењу из Енглеског језика одличан резултат постигли су и ученици првог разреда. Анђелина Ђурђић освојила је четврто место, док је Матеј Паунковић био међу првих десет.

– Због треме сам направила неке грешке које су онемогућиле да освојим неко више место, али ја сам генерално задовољна својим резултатом.Потрудићу се следеће године да то буде мало боље и да освојим неко више место – поручује гимназијалка Анђелина Ђурђић.

Матеја Паунковић

– Ово ми је било лепо искуство јер волим стране језике и желео бих да се опет пријавим следеће године. Мислим да сам могао боље, нисам задовољан својим резултатима – каже нам Матеј, будући физиотерапет.

Андрија Ловрић

Запажено пето место освојио је ученик Гимназије Андреј Ловрић, који се такмичио у специјализованој категорији јер је у Вирџинији, тачније на енглеском говорном подручју живео пет година.

Ментори за такмичење из енглеског језика биле су професорке Дијана Марјановић и Мерима Николић, а за Књижевну олимпијаду професорка Јелена Богданић.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

1 × one =