„Млади у покрету“

Друштво

Зајечарска иницијатива је расписала конкурсе намењене удружењима младих и за младе и ђачким парламентима из Тимочке крајине у оквиру својих програма донација Зиман-ов фонд за младе и Млади у покрету. У оквиру тога данас су ученичком парламенту Средње школе „Бранислав Нушић” представљени приоритети програма „Млади у покрету” као и процедуре конкурса и смернице за попуњавање формулара.

Зајечарска иницијатива ће током наредне године подржати најмање 10 најбољих идеја које буду предложили млади људи. Крајњи рок за подношење нацрта пројеката је 29. децембра 2018. године.

– Циљ ових конкурса је да се подрже млади људи да покрећу иницијативе које воде ка позитивним променама у локалним заједницама и доприносе разумевању одговорног и активног учешћа младих – каже Драгана Гогев, координаторка Програма донација.

Максимални износ за који организације могу да конкуришу износи 3.000 америчких долара, односно 500 долара, када је реч о ђачким парламентима.

Кроз Зиман-ов фонд за младе и програм Млади у покрету, Зајечарска иницијатива је до сада подржала 64 пројекта организација младих из Тимочке крајине, у укупној вредности од преко 150.000 долара, као и 62 пројекта ђачкх парламената средњих школа у приближној вредности од 25.000 долара. У овим пројектима је учествовало преко 3.000 младих људи, који су се у својим срединама бавили различитим темама препознатим као значајне од стране младих.

   

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

19 + 14 =