sokobanja-zima

Turisti iz Bugarske najbrojniji

Društvo Ekonomija

Od 14. do 16. februara održan je 35. Međunarodni sajam turizma u Sofiji “Holiday & SPA Expo”. Srbija, kao zemlja partner ovogodišnjeg sajma, imala je zapaženu ulogu na ovoj turističkoj manifestaciji.

Na objedinjenom štandu Turističke organizacije Srbije, među 24 turističke organizacije iz naše zemlje, svoju ponudu i specifične proizvode koji su atraktivni tom tržištu predstavila je i Sokobanja. Posetioci su bili u prilici da se upoznaju i sa banjskim manifestacijama koje se održavaju u toku godine i da uživaju u nastupu pobednika festivala “Prva harmonika Sokobanje” Dušana Komnenovića i Miloša Teofilovića.

‒ Sofija je najveće gradsko emitivno tržište, koje je blizu Sokobanji, jer Sokobanja je najveća srpska banja i najpoznatija turistička destinacija koja je najbliža Bugarskoj. U prilog tome govore podaci, da smo u januaru ove godine imali skok broja dolazaka i noćenja turista iz susedne Bugarske za 12%. A ako i drugi podatak uzmemo u obzir, da 72% ukupnih inostranih dolazaka u Sokobanju upravo potiče iz susedne Bugarske, onda je ovaj nastup potpuno opravdan – kaže direktor Turističke organizacije Sokobanja, Ljubinko Milenković i navodi da ovo tržište zanima naša tradicionalna kuhinja, tradicionalna hrana, dobra zabava i manifestacije, odnosno događaji koji se u Sokobanji tokom godine održavaju.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

one × 5 =