„Озрен Сокотоп” одржао клупско такмичење: Ова година за клуб 30. јубиларна

Друштво Спорт

Сокобањски карате клуб „Озрен Сокотоп” који ће ове године прославити 30. рођендан, ударне такмичарске сезоне дочекује организовањем клупских такмичења. Тако је било и крајем протекле радне недеље, а чланови клуба једни другима су „изашли на мегдан” као увертира у предстојеће Првенство Србије.

Према речима Иване Занфировић, тренера клуба, оваква такмичења се одржавају два пута годишње и имају показни карактер, како за саме такмичаре, тако и за почетнике и средње групе које се не такмиче.

– Ово је чисто нешто показно да видимо колико су напредовали од јануара на овамо у том неком зимском периоду. И да видимо, што се такмичарске екипе тиче, како они стоје са својом тренутном формом и где се ту налазе. То се најбоље види на оваквим такмичењима, јер они стално и то је невероватно, дају све од себе и потруде се много више него што се потруде некад на неком званичном такмичењу. Тако да веома озбиљно то схвате и лепо одраде и некако се утркују ко ће то да буде тренутно најбољи у клубу. Могу да кажем да су то једна од квалитетнијих такмичења у току године – каже наша саговорница.

Карате клуб „Озрен Сокотоп” броји између 30 и 40 вежбача у зависност од тренинга. Основан је 17.11.1994. године, а ове 2024. слави свој тридесети рођендан.

– За 30. година много медаља и много квалитетних спортиста изашло је из клуба. Много квалитетних људи је одрасло код нас у клубу. Још увек, могу да кажем, да се неки чак ево и враћају од старије генерације и радо се сећају и тренинга и такмичења и дружења са друговима из клуба – каже Ивана Занфировић, тренер клуба и мајстор каратеа.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

twenty − 17 =