Дан Сокобање и програм свечаног отварања биће одржани на летњој позорници „Врело”

Друштво Култура

Уколико епидемиолошка ситуација буде повољна и са тим у вези мере Владе Републике дозволе, свечано отварање летње позорнице „Врело” биће одржано 21. јуна на Дан општине Сокобања.

Овај мултифунционални објекат, завршен је почетком 2020. године али због пандемије ковида-19 није стављен у функцију прошле године. Љубинко Миленковић директор Туристичке организације Сокобања каже да је тендер за овај догађај завршен а да је програм осмишљен тако да покаже каквим капацитетима раполаже овај објекат.

− Припремили смо један колажни програм за све мештане и туристе који ће се састојати од наступа пре свега културно уметничких друштава из Сокобање јер на тај начин ћемо овај објекат предати Сокобањцима . Након тога  биће одржан онај део програма који је тако осмишљен да покаже капацитете летње позорнице „Врело”. У плану је да након наступа Сокобањаца односно хора „Соколићи”, КУД „Соко” из Сокобање и Аматерског „СБ” позоришта наступи Фолклорни ансамбл „Свети Ђорђе” из Београда са 40 играча, како би се видела моћ велике сцене на летњој позорници „Врело”, након тога биће одржан и један концерт уметничке музике наступиће „Мистик чело бенд” како би се на прави начин доживела акутсика тог објекта и након тога концерт који је овог пута намењен млађој публици али наравно и свима који желе, концерт Саре Јо − најавио је Миленковић.

Да подсетимо, објекат садржи Велику сцену, која поседује физичке и техничке могућности за организовање догађаја за већи број гледалаца – концерата, музичко-сценских догађаја, фестивала, представа и сл. Капацитет гледалишта је 1.500 места за седење и 3.000 места за стајање. Поред велике сцене изграђена је и мала сцена, окружена воденим прстеном. Комплекс најмодернијих отворених сцена у Србији, уређен је и за дневни боравак посетилаца са пратећим садржајима (клупице за одмор, зелене и цветне површине, летњи шанк, тоалети) МФК „Врело” садржи и један угоститељски објекат и Визиторски центар природних вредности Сокобање.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

one × 2 =