Обележавање Дечје Недеље у вртићу „Буцко”

Друштво Култура

Обележавање „Дечје недеље” у Предшколској установи „Буцко”, почело је јуче, маскенбалом. Буцкићи су маскирани у своје омиљене ликове из цртаних филмова и бајки прошетали центром Сокобање у друштву својих васпитача али и родитеља, бака, дека, осталих мештана и туриста. Након тога, малишани су у вртићу сликали на тему „Велико срце деце Србије” која је уједно и слоган овогодишње манифестације, сазнајемо од Душана Јевтића, васпитача у ПУ „Буцко”.

− У плану је да се данас деца упознају са Дечјим правима а затим одгледају позоришну представу. Среда је планирана за посету председнику општине након чега ће бити организоване спортске активности под називом „Игре без граница” у Спортском центру „Подина” − рекао је Јевтић.

У четвртак 5. октобра, деца ће посетити Народну библиотеку „Стеван Сремац” а након тога биће организована радионица под називом „Велико срце Србије” у оквиру које ће малишани од разних материјала правити срца које ће у петак, делити мештанима и туристима на мермерном шеталишту у центру Сокобање.

Дечја недеља је на нашим просторима, први пут обележена 1934. године на предлог организације Пријатељи деце Србије, а 1987. године дефинисана је Законом о друштвеној бризи о деци. Сваке године се одржава прве недеље месеца октобра.

Овогодишња манифестација је посвећена унапређивању подстицајног, здравог и безбедног окружења у ком деца могу да развијају све своје потенцијале, као и вршњачкој и међугенерацијској толеранцији.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

five × 2 =