Manu Chao

Светска звезда у школској хали: Ману Чао одушевио публику

Друштво Култура

У хали школе „Мика Антићˮ на Дурлану, нишка публика овог викенда уживала је у концерту светске звезде Ману Чао, који је наступио у акустичној верзији Ел Чапулин соло у пратњи колега Лусијана Фалика и Маура Мансеба. Ману Чао се публици у Нишу представио без велике помпе и бомбастичних најава што је посебно изазвало позитивне реакције оних који су на време успели да прибаве карте.

‒ Добро вече Ниш! Како сте? ‒ рекао је Ману Чао на српском, изазвавши одушевљење и аплауз публике.

‒ Задовољство је бити овде вечерас. Вечерас ћемо направити акустични шоу, надамо се да ће вам се допасти ‒ наставио је на енглеском и успео да загреје дланове публике већ при првом контакту.

Двочасовну магију отворио је „Отро мундоˮ, а онда су се ређали хитови Вида Томбола, Мала Вида, Кландестино…

Manu Chao
Фото: Вања Кесер 

Око 1.200 посетилаца било је довољно да се направи одлична атмосфера и да чак и они у последњим редовима у потпуности осете енергију и да се не осећају изопштено. Овако интимна свирка очигледно се допала и извођачима, које добро расположење није напуштало ниједног тренутка.

‒ Концерт Ел Чапулин Соло – Ману Чао акутик симболично је најавио World music festival Merak, који почиње 2020. године. Надамо се да смо вам на најбољи начин најавили у ком ће се правцу кретати фестивал ‒ поручио је директор фестивала Марко Мицић.

Оснивач фестивала је Удружење Маркер из Ниша. А концерт је одржан уз подршку Града Ниша.

Manu Chao
Фото: Вања Кесер 

World music fest назван је по српској речи МЕРАК, која иако потиче из турског језика, одавно се одомаћила код нас са значењем задовољства које проистиче из „малих” ствари – означава жељу, жудњу за нечим, ћеф, уживање, угодно расположење… Управо ова српска реч ушла је у интернационални речник речи које није могуће превести на друге језике! Мерак фест има за циљ да на концертном подијуму презентује управо тај осећај по коме је Ниш препознатљив!


Фото са насловне: Вања Кесер 

Преносимо вам делић амосфере са првог концерта Ману Чао у Нишу:

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

2 × 5 =