Nušićevi dani

„Бранислав Нушић” из Смедерева победник других „Нушићевих хајдука”

Култура

Манифестација „Нушићеви хајдуци”, друга по реду, у организацији „Нушић фондације”, у сарадњи са Народном библиотеком „Стеван Сремац”, Средњом школом „Бранислав Нушић” и Туристичком организацијом одржана је овог викенда. Свечано отварање уприличено је у петак изложбом „Сва лица Нушића” виђена оком карикатуристе Товирац Зорана, музичким концертом „Музиком кроз Нушићева дела” и промоцијом књиге „Нушић у причама” аутора Миливоја Предића. Манифестацију је отворила Оливера Денић, општински већник.

Окосница саме манифестације је њен такмичарски део, који је одржан у суботу у амфитеатру испред Завичајног музеја, када је свих шест основних школа које учествују ове године и које носе име нашег познатог комедиографа, одиграло представе које су припремили. Ове године учесници су били школе из Бањалуке, Београда, Смедерева, Доње Трнаве код Ниша, Уровице код Неготина и Ратајe код Врања. Награду за најбољу представу добила је школа из Смедерева, награду за најоргиналнију представу је добила школа из Београда а награду за адаптацију школа из Доње Трнаве. Организатори су доделили и неке индивидуалне награде, па је Никола Адамовић из Уровице добио награду за најкомичнији лик, Ана Радуловић из Бањалуке за најбољег интерпретатора, и Јована Костић из Ратаје за најбољег младог глумца. Nušićevi dani

‒ Оно што је новина, у односу на прошлу годину, јесте квиз знања о Нушићу који је имао шест области. Све екипе су показале врхунско знање али нијансе су одлучиле победнике. Најуспешнија је била школа из Бањалуке, друго место освојила је школа из Ратаје, а треће место Доња Трнава код Ниша ‒ каже Небојша Нушић, управитељ „Нушић фондације”.

Више фотографија на фејсбук страници Радио Алексинца 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

one × 3 =