Manu Chao

Svetska zvezda u školskoj hali: Manu Čao oduševio publiku

Društvo Kultura

U hali škole „Mika Antićˮ na Durlanu, niška publika ovog vikenda uživala je u koncertu svetske zvezde Manu Čao, koji je nastupio u akustičnoj verziji El Čapulin solo u pratnji kolega Lusijana Falika i Maura Manseba. Manu Čao se publici u Nišu predstavio bez velike pompe i bombastičnih najava što je posebno izazvalo pozitivne reakcije onih koji su na vreme uspeli da pribave karte.

‒ Dobro veče Niš! Kako ste? ‒ rekao je Manu Čao na srpskom, izazvavši oduševljenje i aplauz publike.

‒ Zadovoljstvo je biti ovde večeras. Večeras ćemo napraviti akustični šou, nadamo se da će vam se dopasti ‒ nastavio je na engleskom i uspeo da zagreje dlanove publike već pri prvom kontaktu.

Dvočasovnu magiju otvorio je „Otro mundoˮ, a onda su se ređali hitovi Vida Tombola, Mala Vida, Klandestino…

Manu Chao
Foto: Vanja Keser 

Oko 1.200 posetilaca bilo je dovoljno da se napravi odlična atmosfera i da čak i oni u poslednjim redovima u potpunosti osete energiju i da se ne osećaju izopšteno. Ovako intimna svirka očigledno se dopala i izvođačima, koje dobro raspoloženje nije napuštalo nijednog trenutka.

‒ Koncert El Čapulin Solo – Manu Čao akutik simbolično je najavio World music festival Merak, koji počinje 2020. godine. Nadamo se da smo vam na najbolji način najavili u kom će se pravcu kretati festival ‒ poručio je direktor festivala Marko Micić.

Osnivač festivala je Udruženje Marker iz Niša. A koncert je održan uz podršku Grada Niša.

Manu Chao
Foto: Vanja Keser 

World music fest nazvan je po srpskoj reči MERAK, koja iako potiče iz turskog jezika, odavno se odomaćila kod nas sa značenjem zadovoljstva koje proističe iz „malih” stvari – označava želju, žudnju za nečim, ćef, uživanje, ugodno raspoloženje… Upravo ova srpska reč ušla je u internacionalni rečnik reči koje nije moguće prevesti na druge jezike! Merak fest ima za cilj da na koncertnom podijumu prezentuje upravo taj osećaj po kome je Niš prepoznatljiv!


Foto sa naslovne: Vanja Keser 

Prenosimo vam delić amosfere sa prvog koncerta Manu Čao u Nišu:

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

3 × 3 =