SŠ „Branislav Nušić”: Svečano i uz umeće učenika

Društvo

Srednja škola „Branislav Nušić” iz Sokobanje danas je proslavila praznik posvećen prvom srpskom arhiepiskopu, svetitelju i prosvetitelju, utemeljivaču srpske crkve, države i školstva, Svetog Savu. Po tradiciji je presečen slavski kolač, a upriličen je i bogat kulturni program učenika srednje škole, koji je propraćen pesmama hora i orkestra, kao i poezijom, kojom su učenici prisutne veoma obradovali.

Prisutnima se obratila i Ana Milićević, direktorka SŠ „Branislav Nušić” koja je prisutne pozdravila i poželela im srećnu školsku slavu.

– Nastavnici i učenici vredno rade i čini mi se nikad teže nije bilo postići ono što je naš zadatak. U tom zadatku oni istrajavaju, daju puno energije, volje i deo rezultata se uvek vidi, ako ne i svi. Najveći rezultat je ono znanje koje učenik ponese sa sobom. Mi smo danas imali priliku da vidimo i predstavu koju su pripremili učenici škole zajedno sa svojom profesorkom Jelenom Bogdanić, gde su pokazali deo svojih umeća. Mi uvek u školi imamo puno talentovanih učenika i trudimo se da te njihove talente negujemo i unapredimo koliko je to moguće – rekla je diretorka.

Ona je podsetila da je tradicija da za dan Svetog Save da učenici obrazovnih profila iz kuvarstva i usluživanja pokažu svoje umeće i sve ono što su oni vredno radili na svojim časovima kuvarstva i usluživanja, danas se deo toga mogao videti i, pre svega da proba.

Ovogodišnji kolačar je bila porodica Rakić, a kolač za sledeću godinu preuzela je dr Mira Živanović.

U ime opštine Sokobanja, svečanosti povodom proslave Savindana, prisustvovali su dr Miodrag Nikolić, predsednik opštine i Olivera Denić, šef kabineta predsednika opštine.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

16 − 1 =