EU Pro Plus

До нове опреме и услуга уз помоћ Европске уније

Друштво

Власници малих и микро предузећа имају прилику да за набавку нове опреме и увођење нових услуга потраже финансијску подршку Европске уније преко конкурса који је расписао ЕУ Про Плус. Услов је да је предузеће регистровано од почетка 2016. до краја 2020. године и да се бави производњом или пружањеm услуга које обухватају информационе технологије, архитектонске и инжењерске делатности, здравствену и социјалну заштиту, услуге у вези са туризмом, одржавање и поправке.

– Износ подршке по појединачном пројекту је од 10 до 40 хиљада евра за предузећа регистрована за производну делатност, односно од 10 до 30 хиљада евра за предузећа регистрована за пружање услуга. У оба случаја обавезно је минимално суфинансирање од 20% вредности пројекта, односно 15% за предузећа и општине које су у четвртој категорији развијености – стоји на сајту ЕУ Про Плуса.

Рок за достављање пријава је 30. јун 2022. године.

Друштвено одговорне активности које доприносе локалним заједницама су обавезни део свих предлога пројеката који буду одобрени за финансирање. Циљ је, како се наводи, отварање нових радних места и допринос расту и развоју микро и малих предузећа, као и повећање њихове конкурентности.
Овим јавним позивом обухваћено је 99 локалних самоуправа, а опредељено је укупно три милиона евра.

Детаљније информације могу се наћи на сајту ЕУ Про Плус програма. 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

three − 2 =