СШ „Бранислав Нушић”: Свечано и уз умеће ученика

Друштво

Средња школа „Бранислав Нушић” из Сокобање данас је прославила празник посвећен првом српском архиепископу, светитељу и просветитељу, утемељивачу српске цркве, државе и школства, Светог Саву. По традицији је пресечен славски колач, а уприличен је и богат културни програм ученика средње школе, који је пропраћен песмама хора и оркестра, као и поезијом, којом су ученици присутне веома обрадовали.

Присутнима се обратила и Ана Милићевић, директорка СШ „Бранислав Нушић” која је присутне поздравила и пожелела им срећну школску славу.

– Наставници и ученици вредно раде и чини ми се никад теже није било постићи оно што је наш задатак. У том задатку они истрајавају, дају пуно енергије, воље и део резултата се увек види, ако не и сви. Највећи резултат је оно знање које ученик понесе са собом. Ми смо данас имали прилику да видимо и представу коју су припремили ученици школе заједно са својом професорком Јеленом Богданић, где су показали део својих умећа. Ми увек у школи имамо пуно талентованих ученика и трудимо се да те њихове таленте негујемо и унапредимо колико је то могуће – рекла је диреторка.

Она је подсетила да је традиција да за дан Светог Саве да ученици образовних профила из куварства и услуживања покажу своје умеће и све оно што су они вредно радили на својим часовима куварства и услуживања, данас се део тога могао видети и, пре свега да проба.

Овогодишњи колачар је била породица Ракић, а колач за следећу годину преузела је др Мира Живановић.

У име општине Сокобања, свечаности поводом прославе Савиндана, присуствовали су др Миодраг Николић, председник општине и Оливера Денић, шеф кабинета председника општине.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

20 − two =