DS

Реаговање ОО ДС-а на текст о Сединици скупштине

Друштво Политика

Општински одбор Демократске странке у Сокобањи, поводом информације објављене на нашем порталу о присуству одборнице Данијеле Васиљевић на Седници СО Сокобања и позиву председника општине Сокобања у изјави за наш портал упућеног делу опозиције да присуствује заседању општинског парламента, послао је писмо у коме упознаје јавност са одређеним чињеницама којих нема у објављеном тексту под насловом „СО: О нелегалним објектима, Кока-коли и позив опозицији да се врати у параламент”.

Одборница Данијела Васиљевић, којој је пре две седнице потврђен мандат, представљала је на листи Демократске странке „Покрет за Kрајину – Бошко Ничић” и у сокобањској скупштини неће заступати ставове Демократске странке, стоји у достављеном саопштењу.

Сокобањске демократе, објашњавајући одлуку да бојкотују рад локалне скупштине, сматрају да политички амбијент у Србији и Сокобањи пре 2012. године и „накарадни систем који је Српска напредна странка створила у Сокобањи за четири, а у Србији за осам година” не могу да се упореде.

Позив председника демократе коментаришу речима: „Српској напредној странци потребна је подобна „опозиција” како би обезбедила легитимитет за наставак рушења система и отимања институција. Управо зато у Демократској странци неће имати саучесника у тој превари бирача”.

У саопштењу Општинског одбора ДС у Сокобањи наведено је да се бојкотом ствара здрава атмосфера за фер и поштене изборе, насупрот садашњем „управљању Сокобањом даљинским управљачем из канцеларија Српске напредне странке у Београду”. Демократе су још ипоручиле „Kада се одборници Демократске странке буду вратили у скупштинску салу СО Сокобања, Српска напредна странка неће бити на власти. То значи одмах након слободних и поштених избора”.

У достављеном допису редакције, који је потписала Тања Николић, председница ОО ДС у Сокобањи, упућено је и 11. питања у вези са радом и функционисањем локалне самоуправе. Овом приликом објавићемо само два која се односе на информисање сматрајући да јавност треба да суди о свачијем раду па и о нашем, и то: Зашто од почетка власти Српске напредне странке нема преноса седница СО Сокобања? И Зашто је власт Српске напредне странке грађанима ускратила право на објективно информисање о одлукама које директно утичу на живот у Сокобањи?


Наша уређевачка политика је окренута интересима и потребама грађанама, а не било којој политичкој групацији, уређивачки колегијум сматра да одговор на остала питања представници ДС-а могу да затраже од актуелне власти путем легалног политичког и скупштинског система, на пример као „одборничка питања”. Ми нећемо учествовати у међусобној политичкој бори заинтересованих партија, али ћемо све информације значајне за грађане пренети са скупова којима присуствујемо.


У достављеном допису ОО ДС у Сокобањи грађанима општине Сокобања честитао је нову годину и предстојеће Божићне празнике.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

3 + eighteen =