Osnovci iz Sokobanje zablistali na Republičkoj smotri scenskog stvaralaštva u Lebanu

Kultura

Predstava “Alibaba i razbojnici” u izvođenju učenika OŠ “Mitropolit Mihailo” iz Sokobanje proglašena je za najbolju u konkurenciji osnovaca na ovogodišnjoj Republičkoj smotri scenskog stavralaštva, koja je održana u Lebanu. Predstava sokobanjskih osnovaca je dobila nagrade i za najbolju muziku, najbolji kostim, najbolju scenografiju.

Nagradu za najbolju mušku ulogu dobio je Dimitrije Milojković ,učenik šestog razreda sokobanjske osnovne škole, a nagradu za najbolju režiju dobila je Marija Milenković nastavnica srpskog jezika u OŠ “Mitropolit Mihailo”.

– Doživeli smo nezaboravne trenutke, još uvek nismo svesni uspeha koji smo postigli – kaže Marija Milenković, koja se zahvalila kolegama Darku Pavloviću i Marku Bogićeviću na podršci i pomoći, nastavnici likovne kulture Marijani Petrović, koja je najzaslužnija za fenomenalnu scenografiju, kao i porodicama Stefanović i Marković koje su pomogle da se scenografija preveze do Lebana.

– Uspeli smo da se izborimo sa mnogobrojnim problemima sa kojima smo se suočavali svakodnevno – dodaje naša sagovornica.

Na republičkoj smotri su učestvovale najuspešnije predstave sa regionalnih smotri. Podršku ovoj manifestaciji dala je i naša poznata glumica Ana Sofrenović, koja je održala glumačku radionicu u Domu kulture “Radan”.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

14 + 2 =