Основци из Сокобање заблистали на Републичкој смотри сценског стваралаштва у Лебану

Култура

Представа “Алибаба и разбојници” у извођењу ученика ОШ “Митрополит Михаило” из Сокобање проглашена је за најбољу у конкуренцији основаца на овогодишњој Републичкој смотри сценског ставралаштва, која је одржана у Лебану. Представа сокобањских основаца је добила награде и за најбољу музику, најбољи костим, најбољу сценографију.

Награду за најбољу мушку улогу добио је Димитрије Милојковић ,ученик шестог разреда сокобањске основне школе, а награду за најбољу режију добила је Марија Миленковић наставница српског језика у ОШ “Митрополит Михаило”.

– Доживели смо незаборавне тренутке, још увек нисмо свесни успеха који смо постигли – каже Марија Миленковић, која се захвалила колегама Дарку Павловићу и Марку Богићевићу на подршци и помоћи, наставници ликовне културе Маријани Петровић, која је најзаслужнија за феноменалну сценографију, као и породицама Стефановић и Марковић које су помогле да се сценографија превезе до Лебана.

– Успели смо да се изборимо са многобројним проблемима са којима смо се суочавали свакодневно – додаје наша саговорница.

На републичкој смотри су учествовале најуспешније представе са регионалних смотри. Подршку овој манифестацији дала је и наша позната глумица Ана Софреновић, која је одржала глумачку радионицу у Дому културе “Радан”.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

2 × 1 =