Сокобањска представа на Међународним сусретима у Пачетину

Друштво Култура

На 21. Међународним сусретима драмских аматера који ће се у првој половини јуна одржати у Пачетину у Републици Хрватској, публици ће се поклонити и глумци СБ позоришта из Сокобање. За ову прилику сокобањски ансамбл припрема комад „Пробуди се Като” по тексту Милана Гргића, у режији Мирјане Миленковић.

Представа сокобањског позоришта на програму је 8. јуна, а глумац Марко Божиновић каже да је ово традиционално гостовање и да већ скоро пола деценије гостују код колега у Печатину.

– Неколико пута смо отварали и затварали тај фестивал, то су наши драги пријатељи. Спремамо нову представу ‘Пробуди се Като’. Првобитна идеја је била да премијера буде у Сокобањи, али највероватније ће бити у Пачетину, а за публику у Сокобањи ће бити изведена касније током јуна месеца. Представа је комедија као и све остале које смо до сад припремали. Моје мишљење је да ће се свидети публици, прилично је динамична, брза и није тешка за праћење – каже Божиновић.

Сокобањски глумац подсећа да је сарадња са позориштем у Пачетину започета након гостовања оба ансамбла на фестивалу у Шиду. То је изнедрило бројне посете, али и велико пријатељство, па се сокобањски глумци радују и овом сусрету са колегама, али и тамошњом публиком. Божиновић обећава да ће се као и увек трудити да свој ансамбл прикажу у што бољем светлу.

У овом комаду, поред Марка, играју и Александар Мијајловић, Ана Милановић, Ксенија Милосављевић, Милош Младеновић, Ненад Станисављевић, Сања Алковић, Саша Пауновић, Ана Вељковић и Тамара Миловановић.

Текст: Кристијан Ђорђевић; Јелена Радовановић

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

20 + 7 =