„Miholjski susreti sela” u Mužincu i Sesalcu

Društvo

Manifestacija „Miholjski susreti sela 2023” u opštini Sokobanja održaće se 28.avgusta u Mužincu i 11.septembra u Sesalcu. Opštini Sokobanja po treći put dodeljena su bespovratna sredstva za organizovanje ove manifestacije u okviru koje su pozvani da učestvuju meštani svih sela naše opštine. Ideja manifestacije je da kroz druženje, zabavu, kulturu i sport poboljša društveni život meštana u selima. Organizator je opština Sokobanja a pokrovitelj Ministarstvo za brigu o selu.

Kao i svake godine ova manifestacija se sastoji iz sportskog i kulturno-zabavnog dela programa, tako da su za najbolje predviđene medalje i zahvalnice a za posetioce koji nisu sportskog i takmičarskog duha odgovarajući kulturni program.

Takmičari će se u okviru sportskog dela manifestacije nadmetati u skoku udalj, bacanju kamena sa ramena, nadvlačenju konopca i trčanju u džakovima. U kulturno-zabavnom delu manifestacije nastupiće kulturno-umetnička društva, pevaće se izvorne narodne pesme, takmičiti u pričanju zdravice, muziciranju i recitovanju a biće organizovane i igranke.

Okupljanje učesnika oba dana je od 16.30 do 17.00 časova. Od 17.00do 19.00 časova su sportska takmičenja, nakon kojih će biti organizovana besplatna večera za sve učesnike i goste manifestacije. 20.00 do 21.30 otvaranje manifestacije i kulturno-zabavni program u zgradi seoskog doma i od 21:30 do 22:30 igranka u pratnji orkestra i završetak manifestacije.

Pored aktiviranja ljudi iz lokalne zajednice, manifestacija „Miholjski susreti sela” je od velikog je značaja za obogaćenje društvenog i sportskog života meštana sokobanjskih sela a sa druge strane daje veliki doprinos negovanju tradicije i očuvanju kulturno-istorijskog nasleđa. U okviru postojeće turističke ponude opštine Sokobanj, a manifestacija „Miholjski susreti sela” može dati veliki doprinos povećanju obima turističke potražnje, posebno prema prirodnim i antropogenim vrednostima sokobanjskih sela.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

three + two =