„Михољски сусрети села” у Мужинцу и Сесалцу

Друштво

Манифестација „Михољски сусрети села 2023” у општини Сокобања одржаће се 28.августа у Мужинцу и 11.септембра у Сесалцу. Општини Сокобања по трећи пут додељена су бесповратна средства за организовање ове манифестације у оквиру које су позвани да учествују мештани свих села наше општине. Идеја манифестације је да кроз дружење, забаву, културу и спорт побољша друштвени живот мештана у селима. Организатор је општина Сокобања а покровитељ Министарство за бригу о селу.

Као и сваке године ова манифестација се састоји из спортског и културно-забавног дела програма, тако да су за најбоље предвиђене медаље и захвалнице а за посетиоце који нису спортског и такмичарског духа одговарајући културни програм.

Такмичари ће се у оквиру спортског дела манифестације надметати у скоку удаљ, бацању камена са рамена, надвлачењу конопца и трчању у џаковима. У културно-забавном делу манифестације наступиће културно-уметничка друштва, певаће се изворне народне песме, такмичити у причању здравице, музицирању и рецитовању а биће организоване и игранке.

Окупљање учесника оба дана је од 16.30 до 17.00 часова. Од 17.00до 19.00 часова су спортска такмичења, након којих ће бити организована бесплатна вечера за све учеснике и госте манифестације. 20.00 до 21.30 отварање манифестације и културно-забавни програм у згради сеоског дома и од 21:30 до 22:30 игранка у пратњи оркестра и завршетак манифестације.

Поред активирања људи из локалне заједнице, манифестација „Михољски сусрети села” је од великог је значаја за обогаћење друштвеног и спортског живота мештана сокобањских села а са друге стране даје велики допринос неговању традиције и очувању културно-историјског наслеђа. У оквиру постојеће туристичке понуде општине Сокобањ, а манифестација „Михољски сусрети села” може дати велики допринос повећању обима туристичке потражње, посебно према природним и антропогеним вредностима сокобањских села.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

5 − 2 =