Јавни позив за учешће привредних субјеката у реализацији мера енергетске ефикасности

Друштво

Расписан је јавни позив за избор привредних субјеката у реализацији мера енергетске санације породичних кућа и станова на територији општине Сокобања у оквиру пројекта„Чиста енергија и енергетска ефикасност за грађане Србије”.

Предмет Јавног позива је спровођење следећих мера енергетске ефикасности: замена столарије, постављање термичке изолације, прелазак на ефикаснији систем грејања, уградња топлотних пумпи, уградња соларних колектора и соларних панела и израда техничке документације.

Мере енергетске санације спроводе се кроз сарадњу са привредним субјектима који се баве производњом, услугама и радовима на енергетској санацији стамбених објеката, а крајњи корисници бесповратних средстава су домаћинства на територији општине Сокобања. Домаћинства која испуњавају услове за доделу средстава на основу Јавног позива за суфинансирање мера енергетске санације породичних кућа и станова на територији општина Сокобања за 2023. годину могу набавити добра или услуге искључиво од привредних субјеката изабраних путем овог јавног позива.

Циљ спровођења мера енергетске санације породичних кућа и станова је унапређење енергетске ефикасности у стамбеном сектору и повећано коришћење обновљивих извора енергије у домаћинствима на територији општине Сокобања.

Јавни позив ће трајати до утрошка финансијских средстава за реализацију пројекта а најдуже до 30. новембра 2027.године. За све додатне информације и обавештења заинтересована лица се могу обратити Ружици Јоцић на е-mail: ruzica.jocic@opstinasokobanja.com. или на интернет страници локалне самоуправе www.sokobanja.ls.gov.rs.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

8 + 14 =