Specijalna bolnica

Специјална Болница „Сокобања” крајем ове недеље излази из ковид система

Друштво Здравље

На територији општине Сокобања, тренутно су регистрована 69 активна случаја заразе вирусом ковид-19.

Специјална болница „Сокобања” биће у ковид систему још само до краја ове недеље а затим почиње са редовним радом и пријемом пацијената који нису ковид позитивни. Лакше оболели пацијенти биће послати на кућно лечење а теже оболеле пребациће у болницу у Крушевцу. Од понедељка почиње дезинфекција, чишћење и спремање ове здравствене установе за нормалан рад, сазнајемо од директорке СБ „Сокобања” докторке Весне Милановић.

Иначе, тренутно се у овој болници на лечењу налазе укупно 32 пацијента и то 14 из Сокобање, по четири пацијента из Алексинца, Књажевца, Ражња и Бољевца и по један пацијент из Трстеника и Вршца.

На територији општине Сокобања од када је почела масовна имунизација до сада је дато 8.700 доза,од тога 4.900 првих и 3.800 других доза. У сoкобањском дому здравља има свих вакцина а имунизација тече по плану. Како санајемо од докторке Милене Крстић координаторке за имунизацију, вакцинација деце од 16 и 17 година старости дозвољена је Фајзер вакцином уз писану саласност педијатра. Такође и труднице се после првог триместра трудноће, могу вакцинисати Фајзеровом вакцином против ковида, у консултацији са надлежним гинекологом.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

12 − five =