Културни центар објавио програм „Бањског културног летаˮ: Концерти, представе и забава за свачији укус

Друштво Култура

Бројни културни и забавни садржаји очекују сокобањску публику током јула и августа месеца у оквиру Бањског културног лета које организује Културни центар. Поред традиционалних манифестација, на програму су концерти познатих извођача, позоришни комади, филмске пројекције, смотре фолклора, али и забава за најмлађе.

Након дечјег позоришног и филмског фестивала „Сокоградић” који ће трајати до 6. јула, у недељу посетиоце очекује манифестација Свети Јован Биљобер, 7. јула, а одмах сутрадан 8. јула позоришна представа „Закасотина”. Љубитеље џез музике посебно ће обрадовати концерт Лене Ковачевић, који је најављен за 11. јул.

Публику очекују и концерти „Naissus Gipsy orchestra” (15. јул), Маје Николић (28. јул) која ће наступити у Аква парку Подина, „Квартета ф” (30. јула), као и наступи познатих бендова и певача у оквиру Грин харт фестаˮ и Прве хармонике Сокобањаˮ. Љубитељи документарног филма уживаће у програму Фестивала „Врмџа фестˮ који ће се одржати 27. јула у подножју Латин града.

На програму су и броје представе, а позоришна публика уживаће у монодрами „Улица црвених фењера” (16. јул), позоришној представи аматерског позоришта из Македоније (23. јул), затим комадима „Танго” Ивана Недовића (24. јул), „Милунка Савићˮ (31. јул), „Код господина Шермана” Фуада Табучића (3. август), „Лажи меˮ (12. август) и представи „Пупинˮ (17. август).

И за најмлађу позоришну публику, у оквиру Бањског културног лета, биће изведено неколико представа међу којима су „Патролне шапеˮ (22. јул) и „Рођендански поклонˮ (22. август). Очекују их и „Летње дечје игреˮ (29. јул), затим „Летње водене дечје игреˮ (11. август), „Лед роботиˮ (16. август), Аниматори „Мирорˮ (26. август) и програм „Back to schoolˮ (31. август), а целокупни овај програм биће на мермерном шеталишту.

Љубитељи традиционалне игре и музике уживаће у Међународном студентском фестивалу фолклора (17. јул), концерту КУД-а „Сокоˮ (27. јул), целовечерњем концерту КУД-а Котуровић (10. августа) и Смотри „Игра коло под Озреном” која ће се одржати на Летњој позорници „Врело” 24. августа.

У оквиру Бањског културног лета посетиоце очекују и гастрономске манифестације, а прва је на програму „Златне рукеˮ (14. јул), затим следе „Трубаревачки котлићˮ (20. јул), „Сесалачки котлићˮ (11. август) и такмичење у припреми гулаша у Читлуку (25. август).

Организатори из Културног центра Сокобање позвали су госте да проведу лето у Сокобањи и да уживају у богатом програму, који ће, како су навели, задовољити све љубитеље уметности и забаве.

Текст: К. Ђ; Ј. Р.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

nineteen − 12 =