Сокобањска средња школа популарна међу ђацима: У првом уписном кругу попуњена скоро сва места

Друштво

Сокобањска средња школа „Бранислав Нушићˮ и ове године била је на листи жеља многих ђака који су завршили осми разред, па су већ у првом уписном кругу попуњена скоро сва места. Посебно су популарни профили туристички техничар и кувар-трговац, а велико интересовање влада и за физиотерапетуски смер.

По речима директорке школе Ане Милићевић, након изласка листе распоређених ученика данас и сутра траје први уписни круг, а сви ученици могу на два начина да се пријаве у школу у коју су распоређени, попуњавањем пријавног листа или преко портала Моја средња школа.

– Оно што је битно да нагласимо да сва остала документа која су потребна за упис школа повлачи преко еУправе, односно еУписа и еЗдравља. За нашу школу конкретно најбитнија вест јесте да су формирана сва одељења, да у три одељења имамо максималан број ученика који је тренутно дозвољен, значи попунили смо те образовне профиле, то су физиотерапеутски техничар, туристички техничар и комбиновани профил на трећем степену кувар-трговац – каже директорка.

Једино је у одељењу гимназијског смера остало места за још неколико ђака, додаје директорка и каже да је протеклих година приметан тренд раста интересовања за средње стручно образовање, док је све мање оних који желе да упишу општи смер.

– Са друге стране управо је то профил из кога се црпе високи кадар који ће сутра бити потребан и Сокобањи,тако да ћемо ми у наредном периоду радити на даљој популаризацији гимназијских профила – појашњава наша саговорница.

Након уписа, ђаке и просветаре очекује летњи распуст, а након одмора, од 15. августа, настављају са припремама за наредну школску годину.

Текст: К. Ђ; Ј. Р.

Фото: К. Ђ.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

16 − four =