На „Првој хармоници” Зорица Брунцлик, Весна Змијанац и Ацо Пејовић

Друштво

Док се једни радују бендовима који ће наступити на предстојећем рок фестивалу у Сокобањи, са друге стране и љубитељи народне музике имају разлога да са нестрпљењем ишчекују „Прву хармонику Сокoбањa”. Као и до сада овај музички спектал у бању под Озреном доводи велика имена из света народне музике, а ове године посетиоци „Хармонике” веселиће се уз Зорицу Брунцлик, Весну Змијанац и Ацу Пејовића. Најављени су и специјални гости Весна Димић и Ненад Милевски.

Публика на Летњој позорници „Врело” пратиће такмичарски део фестивала на коме ће се сусрести најбољи хармоникаши са претходно одржаних претквалификација у шест градова у Србији, Хрватској и Аустрији. Данас се одржава претквалификационо такмичење у Вуковару, а након тога предстоји још сусрет хармоникаша у Сибници код Жабара.

Harmonika
Такмичење Прва хармоника Сокобања; Фото архива

Према најави организатора фестивал ће почети 6. августа када ће наступити Зорица Брунцлик, сутрадан ће концерт на „Врелу” имати Весна Змијанац са специјалним гостима, а на завршници фестивала када ће бити проглашен и победник „Хармонике”, 8. августа наступиће певач Ацо Пејовић.

Организатори из Културног центра Сокобање пре „Хармонике” најављују још један занимљив догађај за љубитеље фолклора и традиционалне музике. На Летњој позорници „Врело” 17. јула одржаће се Међународни фестивал студентског фолклора који је сокобањски КЦ покренуо прошле године у сарадњи са Културним центром из Ниша.

Фестивал студентског фолклора; Фото архива

Повешће се традиционалне игре из Европе и са других континената, а организатори позивају заинтересоване да не пропусте овај спектакл и уживају у атрактивним наступима из целог света.

Текст: К. Ђ; Ј. Р.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

nineteen − 5 =