Почео Фестивал дечијег позоришта и филма „Сокоградић”: Данас луткарска представа „Пут око света”

Друштво Култура

Креативним радионицама на којима су се најмлађи дружили са аниматорима и свечаним отварањем испред биоскопа „Моравица”, јуче је у Сокобањи подигнута завеса другог по реду Фестивала дечијег позоришта и филма „Сокоградић”. Овај културни догађај званично је отворила председница Скупштине општине Данијела Васиљевић, која је пожелела посетиоцима да уживају у програму који ће трајати до 6. јула и у оквиру кога их очекују бројне представе, филмске пројекције и радионице.

– Ја сам као и сви они старији који су успели да сачувају дете у себи нестрпљива да ово крене. Поздрављам вас од свег срца. Желим да своју децу наредних шест, седам дана доводите овде да би сте и ви, а и они на најлепши могући начин провели ово време и ове топле дане. Чекају вас ‘Крцко Орашчић’, ‘Бака Јага’, ‘Лав и миш’, мађионичари и кловнови – поручила је Васиљевићева.

Сви садржаји у оквиру „Сокоградића” су бесплатни, а организатори из Културног центра кажу да ће због ограниченог броја места њихови промотери сваког дана од 18.30 до 20.30 у центру града делити улазнице. Директорка установе Далиборка Стевановић на отварању је поручила да су култура и уметност један од најбољих начина за васпитање деце.

– Посебно сам поносна што је овај фестивал доживео своје друго издање ове године. Прошле године смо покренули ‘Сокоградић’, а доказ да је био успешан јесте да сада имамо још више деце и још више родитеља на другом по реду ‘Сокоградићу’. Уживајте наредних седам дана у биоскопу ‘Моравица’ и онако како будемо учили нашу децу сада, у такве ће људе они одрасти – поручила је директорка окупљенима.

Отварање „Сокоградића” улепшао је дечји хор „Соколићи”, под вођством професорке Милице Божић Антић, а након песме најмлађи су уживали у представи „Лав и миш”.

На програму фестивала данас је луткарска представа „Пут око света”, од 12 часова, затим од 14 часова следи „Легенда о чаробном мачу”, од 16 сати „Леси нова авантура”, а данашњи програм затвориће пројекција „Пачја посла 3д” од 18.30. Суорганизатор „Сокоградића” је МММ Синема, а покровитељ Општина Сокобања.

Текст: Кристијан Ђорђевић; Јелена Радовановић

Фото: Кристијан Ђорђевић

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

18 − four =