На „Грин харт фесту” Ортодокс келтс и Црвена јабука

Друштво Култура

После краће паузе љубитељи рокенрола и алтернативне музике поново ће уживати у Грин харт фестивалу који овога пута у Сокобању доводи два популарна музичка састава са ових простора, Ортодокс Келтсе и Црвену Јабуку. Поред њих наступиће и Црвени картон, Болесна штенад, „Fighting Sparrow” и локални бенд „Beauties”.

Ове године Грин харт биће 19. и 20. јула на Летњој позорници „Врело”. Концерти ће се одржати и на малој и на великој сцени, а улаз је бесплатан за све посетиоце поручују из Културног центра Сокобања.

Црвени картон на Грин харту; Фото: архива, К. Ђ.

– Ове године ће нам гости бити и локални, али и они афирмисани бендови које сви волимо да слушамо. Црвени картон наступиће 19. јула заједно са групом Болесна штенад, рок бенд за све љубитеље тврдог рок звука, за њих је резервисана мала сцена на Летњој позорници. На великој сцени 19. јула ће наступити Ортодокс Келтс, група коју сви волимо и која дуго није била у Сокобањи. На малој сцени 20. јула наступиће локални панк бенд ‘Beauties’, а након њих група ‘Fighting Sparrow’, а на великој сцени Црвена јабука свима добро познат музички састав – поручује директорка Културног центра Далиборка Стевановић.

Грин харт фест први пут је одржан 2016. године, а ово ће бити други наступ „Ортодокс Келтса” на овом фестивалу. До сад су гостовала бројна звучна имена из света музике међу којима су Забрањено пушење, Ван Гог, Рибља Чорба, S.A.R.S, Деца Лоших музичара, Влатко Стефановски, Електрични оргазам, Стерео Банана и Земља грува.

Текст: К. Ђ; Ј. Р.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

16 − one =