„Kirija-naša decaˮ, Aleksinačkog pozorišta, sinoć pred sokobanjskom publikom

Kultura

U okviru „Banjskog zabavnog letaˮ Aleksinačko pozorište sinoć je izvelo predstavu „Kirija-naša decaˮ. U pitanju je kombinacija Nušićevog teksta „Kirijaˮ i još nekih njegovih tekstova koji su ubačeni. Radi se o priči koja je pisana pre jednog veka ali je i danas aktuelna. Radi se o porodici koja mašta da putuje oko sveta da bi pobegla od svakodnevnih problema kao što je, neplaćena kirija, razna dugovanja i mnogi drugi aktuelni problemi koji muče sve nas.

‒ Ova komedija je rađena za decu ali je vrlo rado gledaju i odrasli jer u njoj prepoznaju neke svoje situacije i probleme sa kojima se svakodnevno susreću. U pitanju je komedija karaktera, komedija situacije, pre svega komedija o nama samima ‒ kaže Miloš Paović, glumac.

Predstava je do sada igrana dvadesetak puta u Srbiji i okruženju i pokupila desetak nagrada na festivalima i uvek je rado gledana i odlično prihvaćena. Predstavu je režirala Biljana Nikolić, prvakinja Kruševačkog pozorišta, scenski pokret je radio Mladen Milojković, glumac lutkarskog pozorišta a producentski deo posla obavio je Centar za kulturu i umetnost iz Aleksinca.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

one × 1 =