Сокобања уочи Првог маја: Све врви од гостију, попуњени сви смештајни капацитети

Друштво

Пуни хотели, апартмани, виле и остали смештај слика је Сокобање уочи Међународног празника рада, Првог маја. С обзиром на већ извршене резервације биће попуњени сви смештајних капацитети, а очекује се отприлике још толико туриста који ће овде доћи на једнодневни излет.

По речима директора Туристичке организације Сокобања Љубинка Миленковића, то се и очекивало с обзиром да су првомајски празници везни за традицију у српском народу да се одлази на првомајски уранак у природу.

– Сви морају да буду спремни на поприличну гужву која можда у неком тренутку и ствара одређене непријатности, али са друге стране то је изузетно важно за све грађане наше општине, с обзиром да су смештајни капацитети попуњени, да су пуни хотели, да су пуни приватни апартмани, виле, да ресторани, угоститељски објекти и сви остали објекти имају пуне капацитете и да расте потрошња. То је само добро за ову заједницу – истиче Миленковић.

Оваква гужва је, како каже, карактеристична за првомајске празнике, али је ове године специфична ситуација због повезаности са васкршњим празницима, па су многи гости овде на вишедневном боравку.

– Неко је спајао претходни викенд са празником, неко ће спојити Први мај и Васкрс тако да ћемо имати и туристе на вишедневном боравку јер су направили неки мини одмор, поготово људи из урбаних средина који су жељни активног одмора и који имају потребу већу од осталих за боравком у природи – додаје директор ТОС-а.

Он подсећа да је поред бројних излетишта које Сокобања нуди туристима, организован и богат програм, попут Сајма цвећа и бесплатног првомајског концерта, традиције ТОС-а коју је ове године наставио Културни центар.

– Наравно, сви ови садржаји намењени су и Сокобањцима који ће бити део тога и уживати у њима. Ово је истовремено и почетак најпосећенијег дела туристичке сезоне. Наравно да ће после празника нешто туристички промет опасти, али у односу на претходне месеце је далеко већи. То се посебно интензивира завршетком школске године. Потпуно смо спремни и ове године да дочекамо велики број туриста. И надамо се да ће ова година бити рекордна или задржати промет на прошлогодишњем нивоу – закључује Миленковић.

Ове године, за разлику од ранијих неће бити затварања градских улица за Први мај. Надлежни из предузећа задужених за одржавање излетишта пожелели су добродошлицу гостима, уз подсећање да не забораве да природу оставе онако како су је затекли.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

13 + 9 =