Одборници о пољопривреди, изабран нови секретар Скупштине

Друштво Политика

Скупштина општине је добила новог секретара, пошто је Сања Стефановић, која се налазила на овој функцији, из личних разлога дала оставку. Нови секретар локалног парламента је Никола Николић, дипломирани правник из Сокобање.

Никола Николић, нови секретар Скупштине

Николић је у сокобањској локалној самоуправи запослен од 2017. године и обављао је различите функције. За његово постављање гласало је 18 одборника, двоје је било уздржано, против није било.

Из буџета Општине Сокобања за разне програме подршке за спровођење пољопривредне политике и политике руралног развоја за 2024. годину биће издвојено 20,5 милиона динара. Најинтересантнија мера за пољопривреднике односи се на субвенције за набавку приплодних грла, подизање засада и унапређење пчеларства и других мера у вредности од четири милиона динара.

Највише ће бити издвојено, 16 милиона динара за спровођење пројеката за успостављање и јачање удружења у области пољопривреде. У те мере спада и субвенционисање вештачке оплодње приплодних грла и за те намене биће издвојено девет милиона.

Усвојеним програмом биће основана и Канцеларија за пољопривреду која ће се са око пет милиона динара финансирати из општинске касе.

Поред Канцеларије за село и пољопривреду у оквиру тих 16 милиона је и 1,6 милиона за противградну заштиту и неколико стотина хиљада за рад удружења. Сва 14 конкурса намењена пољопривреди биће расписана након празника.

Правилници и конкурси за пољопривреду су усвојени већином гласова, од 16 до 18 одборника се изјаснило ЗА. Два одборника Групе грађана „Преображење” била су уздржана, док се већина одборника из редова „Заједно за Сокобању” није изјашњавала.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

20 − five =