Manifestacija „Sportske igre mladihˮ održana u Sokobanji

Društvo Sport

Velika sportska manifestacija regionalnog karaktera „Sportske igre mladihˮ održana je juče u Sokobanji. Preko hiljadu dece od sedam do 14 godina starosti iz Sokobanje, Kruševca, Bora, Zaječara, Knjaževca, Niša, Aleksinca i Prokuplja nadmetalo se u raznim sportskim disciplinama kao što su basket, mali fudbal, odbojka, odbojka na pesku, tenis, stoni trenis, šah i „Između dve vatreˮ.

Jedan deo takmičenja odvijao se na sportskim terenima Sportsko-rekreativnog centra „Podinaˮ, a drugi deo u Sportskoj hali i terenima kod škole. Igre je svečano otvorio zamenik predsednika opštine Sokobanja Vladimir Milovanović.

‒ Ove godine po drugi put karavan radosti i prijateljstva „Sportskih igara mladih Srbijeˮ stigao je u Sokobanju. Prošle godine naišli smo na veliko interesovanje mališana koji su zavoleli igre, sada je to već mnogo masovnije i ponosni smo zbog toga. Zajedno sa predstavnicima lokalne samouprave, sa našim partnerima i koordinatorom za Sokobanju uspeli smo da napravimo još bolju sportsku priču i naš slogan „Igre su zakonˮ približimo deci koja zaista uživaju jer deca kroz druženje i prijateljstvo stvaraju bolju budućnost ‒ rekla je Ivana Jovanović predsednica Sportskih igara mladih.

Regionalna manifestacija „Sportske igre mladihˮ osnovana je u Hrvatskoj pre 23 godine, devet godina postoje u BiH, a u Srbiji se održavaju šestu godinu za redom. Sokobanja je jedna od 25 opština u Srbiji u kojoj se ove godine održava ova velika sportska manifestacija koja ima za cilj promociju zdravog načina života i prijateljstva.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

nine + eleven =