„Златне руке”: „Етно даме” двоструке победнице

Култура

На 36. манифестацији „Златне руке”, трочлани жири прогласио је најбоље у шест категорија.

За најочуванији и најоригиналнији експонат проглашена је кецеља која припада Мирослави Ицић из Свилајнца. У категорији најбољи вез признање је припало Удружењу „Етно даме” из Лазнице, а у категорији очување традиције старих заната Радионици „Ћилим” из Пирота.

Бранислави Јоргић признање за ручни рад током манифестације

Удружење „Штит” из Параћина добило је признање за коришћење етно мотива на савременим украсно-одевним предметима. Бранислава Јогрић из Милушинца, добила је признање за ручни рад рађен у току манифестације. У категорији старих и заборављених јела прво место заузело је Удружење „Етно даме”, друго место припало је Виолети Ђокић из Шарбановца, а треће Лозици Миливојевић такође из Шарбановца.

Стручни жири у саставу Нада Стојковић, председница Етнолошке радионице „Етнос”, Милена Милошевић Мицић, директорка Народног музеја из Књажевца и Саша Мишић, инструктор куварства једногласно су донели све одлуке.

“Етно даме” победнице у две категорије

Удружење „Етно Даме” из Лазнице код Жагубице освојило је два значајна признања на овогодишњем такмичењу, и то у категорији најбољи вез и категорији припреме старих јела, која заправо представља и круну ове манифестације.

‒ Наше удружење је младо, основано је тек пре годину дана, први пут учествујемо на овој манифестацији и заиста нисмо очекивали да ћемо освојити две награде јер је конкуренција била изузетно јака ‒ каже Снежана Мијалковић.

Фото: Кристијан Ђорђевић

Више фотографија ОВДЕ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

four + 11 =