Млади песници Сокобање такмичили се у поезији и дружили са Ршумом

Друштво Култура

У суботу је одржан „Други дечији песнички маратон”, уз дружење са песником и књижевником Љубивојем Ршумовићем. Маратон, организован од стране Удружења књижевника „Стојан живадиновић”, Основне школе „Митрополот Михаило” и Народне библиотеке „Стеван Сремац”, а под покровитељством општине Сокобања, изазвао је велико интересовање сокобањских основаца.

Такмичење младих поета окупило је преко 50 пријављених учесника, као и велики број оних који су дошли да уживају у поезији и дружењу са омиљеним песником свих генерација. Милош Вељковић, председник Удружења књижевника „Стојан Живадиновић”, каже да је веома задовољан чињенцом да је оволики број деце учествовао у маратону.

− Ми смо прошле године ,исто у децембру месецу, организовали први дечији песнички маратон и било је неких пет, шест учесника. И то смо организовали тада у старој школи. Међутим, ове године, на предлог директорке ОШ „Митрополит Михаило”, Тање Глигоријевић, ми смо решили да закупимо конгресну салу у хотелу Моравица и могу да кажем, да стварно, 250 људи је било, а учесника је било преко 50. Тако да сам стварно одушевљен. Наставићемо даље и нама је данас била изузетна част да код нас у Сокобањи гостује Љубивоје Ршумовић, наш познати песник − каже Милош Вељковић, председник УК „Стојан Живадиновић”.

Такмичење младих песника организовано је у две узрастне категорије, а учеснике је оцењивао жири у саставу − Љубивоје Ршумовић. Хранимир Милојковић, књижевник из Сокобање и Милена Милетић, наставница српског језика и књижевности.

У првој категорији, за ученике од првог до четвртог разреда треће место припало је Теи Тодосијевић, друго место Урошу Милојевићу, док је у овој категорији прво место освојила Срна Тодосијевић за песму која носи наслов „Кестен у јесен”. У категорији старијих основаца треће место припало је Петри Лазић, друго место Луки Антићу, док је прво место освојила Јелена Цанић за песму „Балада за рањено срце”.

Други дечији песнички маратон, у име председника општине отворила је Оливера Денић, шеф кабинета председника општине Сокобања. Она је честитала Удружењу књижевника на успешној организацији, а песнику Љубивоју Ршумовићу пожелела искрену добродошлицу.

Учеснике маратона, и оне који су дошли да их подрже, песмом је забављао хор „Соколићи” и млади сокобањски фрулаш Зоран Ристић. Програм је водио Горан Петровић, учитељ из Сокобање.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

1 × 2 =