На „Врмџа фесту” најбољи Гогићеви „Чувари”

Култура

Други интернационални фестивал туристичког и еколошког филма „Врмџа фест 2018” одржан је у суботу на позорници под средњовековним Латин градом у сокобањском селу Врмџа. Ове године било је пријављено преко 40 филмова од којих је 13 ушло у такмичарски део фестивала.

Стручни жири у саставу Дејан Стојиљковић, писац и сценариста, новинар Дејан Вученовић и Маријан Цветановић, редитељ и филмски критичар, донео је одлуку о наградама на овогодишњем фестивалу.

Миљан Гогић, Гран при за филм "Чувари"
Фото: Саша Ђорђевић
« од 8 »

Победник фестивала и добитник Гран прија „Латин град” је Миљан Гогић за филм „Чувари”. Награду за најбољи еколошки филм добио је Бранко Лазић за филм „Непознато, а наше”. Најбољи туристички филм „У доловима равнице” је дело Бојана Војнова. Награду за најбољи филм у области етно културе живота на селу добио је Стефан Малешевић, за филм „Гора”, најбољи еколошки ТВ филм је „Феникс југоистока” Тамаре Панчић. Награда за најбољи туристички ТВ филм, отишла је у руке Игора Ђорђевића за филм „Јерма”, а награду за најбољи ТВ филм у области етно културе живота на селу, добила је Јасна Ђуровић за филм „Сестре”. Награду за најбољи дебитантски филм добила је Вања Јоцић за филм „Водопад Тупавица”, награда за најбољи промотивни филм, припала је Срђану Денчићу за филм „Звуци Старе планине”. Награда за камеру додељена је Николи Јовановићу за филм „Frozen”, а најбољи филм о историјском наслеђу је филм „Чегарски бол”, Мирослава Митића и Ивана Манчића.

Фото: Кристијан Ђорђевић
« од 8 »

Први пут ове године организациони одбор фестивала „Врмџа фест” доделио је признање „Петар Лаловић” за нарочит допринос подизању еколошке свести на филму, глумцу и новинару Дејану Ђуровићу. Поменуто признање уручила је ћерка покојног редитеља Петра Лаловића, госпођа Ивона Лаловић.

Велики број посетилаца фестивала је, поред богатог филмског програма, уживао у природним лепотама и туристичким садржајима Врмџе.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

eight + seventeen =