„Zlatne ruke”: „Etno dame” dvostruke pobednice

Kultura

Na 36. manifestaciji „Zlatne ruke”, tročlani žiri proglasio je najbolje u šest kategorija.

Za najočuvaniji i najoriginalniji eksponat proglašena je kecelja koja pripada Miroslavi Icić iz Svilajnca. U kategoriji najbolji vez priznanje je pripalo Udruženju „Etno dame” iz Laznice, a u kategoriji očuvanje tradicije starih zanata Radionici „Ćilim” iz Pirota.

Branislavi Jorgić priznanje za ručni rad tokom manifestacije

Udruženje „Štit” iz Paraćina dobilo je priznanje za korišćenje etno motiva na savremenim ukrasno-odevnim predmetima. Branislava Jogrić iz Milušinca, dobila je priznanje za ručni rad rađen u toku manifestacije. U kategoriji starih i zaboravljenih jela prvo mesto zauzelo je Udruženje „Etno dame”, drugo mesto pripalo je Violeti Đokić iz Šarbanovca, a treće Lozici Milivojević takođe iz Šarbanovca.

Stručni žiri u sastavu Nada Stojković, predsednica Etnološke radionice „Etnos”, Milena Milošević Micić, direktorka Narodnog muzeja iz Knjaževca i Saša Mišić, instruktor kuvarstva jednoglasno su doneli sve odluke.

“Etno dame” pobednice u dve kategorije

Udruženje „Etno Dame” iz Laznice kod Žagubice osvojilo je dva značajna priznanja na ovogodišnjem takmičenju, i to u kategoriji najbolji vez i kategoriji pripreme starih jela, koja zapravo predstavlja i krunu ove manifestacije.

‒ Naše udruženje je mlado, osnovano je tek pre godinu dana, prvi put učestvujemo na ovoj manifestaciji i zaista nismo očekivali da ćemo osvojiti dve nagrade jer je konkurencija bila izuzetno jaka ‒ kaže Snežana Mijalković.

Foto: Kristijan Đorđević

Više fotografija OVDE

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

3 + 2 =