Uspešan vikend za sokobanjske džudiste

Društvo Sport

Iza članova Džudo kluba „Karađorđević” je radni, ali plodonosni vikend jer su sa takmičenja na kojima su učestvovali doneli odlične rezultate i pregršt medalja. U nedelju su se takmičili na Kupu Cara Konstantina u Nišu gde su osvojili čak 14 medalja: jednu zlatnu, tri srebrne, deset bronzanih i dva peta mesta.

Kup Cara Konstantina okupio je oko 300 takmičara iz četrdesetak klubova iz Srbije i inostranstva. Džudo klub „Karađorđević”, koji je imao 17 takmičara, u ukupnom plasmanu zauzeo je visoko 5. mesto, što je, prema rečima trenera, izuzetan uspeh postignut zalaganjem takmičara.

Dan ranije, u subotu, dva takmičara Džudo kluba „Karađorđević” učestvovala su na Prvenstvu Republike Srbije za starije devojčice i dečake održanom u Sportskoj sali „Šumice” u Beogradu. Prvenstvo je okupilo 230 takmičara iz 61 kluba, a džudisti iz Sokobanje ostvarili su odličan plasman: Neda Milijić od 7. do 9. mesta i Vuk Andrejević od 9. do 12. mesta.

– Konkurencija je bila izuzetno jaka i kvalitetna, sa velikim brojem kvalitetnih takmičara u svakoj kategoriji. Uz malo sreće mogli su plasmani da budu i bolji, mada su i navedeni rezultati izuzetno dobri – kaže Slaviša Milijić, trener kluba.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

nineteen − 4 =