Vrelo

Министар Љајић отворио Летњу позорницу „Врело”

Друштво

Mултифункционални објекат Летња позорница „Врело” отворена је данас у присуству министра трговине, туризма и телекомуникација Расима Љајића, Миодрага Николића, председника општине Сокобања, Владимира Миловановића, заменика председника општине и Љубинка Миленковића, директора Туристичке организације Сокобања (ТОСБ). Због актуелне епидемиолошке ситуације, није било културо-забавног програма у част отварања ни великог броја гостију.

Након обиласка комплекса, новинарима се најпре обратио председник општине Сокобања који се овом приликом захвалио министру Љајићу на посети. Министар Љајић је истакао да верује да ће Летња позорница „Врело”, иначе највећа такве врсте у Србији, у наредном периоду употпунити туристичку понуду Сокобање. Љајић је додао да се три године радило на реализацији овог пројекта и то са много проблема формално-правне и финансијске природе, али да је овај објекат добар пример како заједничка активност државе и локане самоуправе, заједничка инвестиција и рад доносе добре резултате.

Љубинко Миленковић, директор ТОСБ је истако да су по окончању изградње позорнице, одмах направљена два сјајна уговора која због пандемије ковида-19 нису реализована.

– Са Beer Festom смо договорили одржавање Beer Gardena који је требао да се одржи од 20. јула до 20. августа са 30 музичких догађаја сваке вечери на обе сцене. Са ‘Синеплексом’ смо договорили и одржавање биоскопских представа на великој сцени, и нажалост ништа од тога није реализовано, али се надамо да ће наредне године бити одржани сви ови и слични догађаји као и наше традиционалне манифестације чиме ћемо привући нове циљне групе туриста – рекао је Миленковић.

У изградњу летње позорнице „Врело” укупно је уложено 173 милиона динара, од тога је ресорно министарство уложило 65,5 милиона динара, а остало локална самоуправа. Објекат се састоји од две сцене, велике са 1.500 места за седење и мале сцене са 600 места за седење, укупно са оним за стајање има 3.000 места. Објекат је погодан за одржавање и најкомпликованијих музичких догађаја и осталих перформанса и уређен је према свим важећим европским стндардима. У оквиру комплекса налази се и угоститељски објекат са баштом, слаповима и малим језерима, у средини је визиторски комплекс.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

18 − 16 =