Успешан викенд за сокобањске џудисте

Друштво Спорт

Иза чланова Џудо клуба „Карађорђевић” је радни, али плодоносни викенд јер су са такмичења на којима су учествовали донели одличне резултате и прегршт медаља. У недељу су се такмичили на Купу Цара Константина у Нишу где су освојили чак 14 медаља: једну златну, три сребрне, десет бронзаних и два пета места.

Куп Цара Константина окупио је око 300 такмичара из четрдесетак клубова из Србије и иностранства. Џудо клуб „Карађорђевић”, који је имао 17 такмичара, у укупном пласману заузео је високо 5. место, што је, према речима тренера, изузетан успех постигнут залагањем такмичара.

Дан раније, у суботу, два такмичара Џудо клуба „Карађорђевић” учествовала су на Првенству Републике Србије за старије девојчице и дечаке одржаном у Спортској сали „Шумице” у Београду. Првенство је окупило 230 такмичара из 61 клуба, а џудисти из Сокобање остварили су одличан пласман: Неда Милијић од 7. до 9. места и Вук Андрејевић од 9. до 12. места.

– Конкуренција је била изузетно јака и квалитетна, са великим бројем квалитетних такмичара у свакој категорији. Уз мало среће могли су пласмани да буду и бољи, мада су и наведени резултати изузетно добри – каже Славиша Милијић, тренер клуба.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

9 + twelve =