KUD Soko

Успех КУД-а „Соко”: Прво место на фестивалу у Македонији

Друштво

КУД „Соко” наставља са овогодишњим успесима. После два феноменално организована фестивала, кроз које је прошло 45 друштава и преко 900 учесника, освојених пет првих места на регионалним такмичењима и једно друго место (Први ансамбл, Омладински ансамбл, оркестар, соло певање…), наступима у емисијама „Прело у нашем сокаку” и „Шареници”, преко 70 наступа у Сокобањи и Србији на највећим фестивалима, као и три турнеје у иностранству, две у Бугарској (Вршец и Китен) и једна у БиХ (Сарајево, Јајце, Вишеград), освојио је још једно прво место на великом фестивалу „Јесењи плодови” у Македонији, у месту Подареш, општина Радовиш. На фестивалу је учествовало 12 друштва, 10 из Македоније (Радовиш, Штип, Куманово, Велес, Струмица, Валандово, Кочани…) и два из Србије. КУД „Соко” је освојио прво место, а Јован Бошковић је био најбољи играч фестивала.

КУД „Соко” има тренутно 150 чланова, распоређених у седам ансамбала, узраста од 4 до 75 година, недељно има 14 проба, што је преко 700 проба годишње. Рад и труд се исплати, иако услови нису идеални, КУД „Соко” на прави начин представља и промовише Сокобању у Србији и свету.

KUD Soko

‒ Учествовали смо на веома јаком фестивалу у Македонији, у одличној конкуренцији однели смо прво место, наш Јован Бошковић је најбољи играч и веома сам поносан на њих. Провели смо три дана у Македонији, поред играња, обишли смо цео тај крај, дружили се са домаћинима, пробали домаће специјалитете и веома лепо смо се провели. Мора да похвалим домаћине који су нас одлично угостили, а договорили смо се да када они дођу код нас следеће године потпишемо уговор о братимљењу и постанемо побратими, јер за месец дана смо имали два одлична дружења, они код нас, ми код њих, задовољни смо и једни и други и желимо да подигнемо то пријатељство на виши ниво. Ово би било нешто што већ одавно имам на уму, да КУД ‘Соко’ има мрежу сигурних гостовања у иностранству, тако да за сада односно за следећу годину имамо сигурне наступе у Бугарској (Сунчев брег и Вршец), БиХ (Сарајево) и Македонија (Радовиш) ‒ каже Славољуб Ћирковић, председник КУД-а „Соко”.

У КУД-у поручују да је упис у току, а сви заинтересовани могу се пријавити телефоном (0643122261) или доласком на неку од проба, које се одржавају од 19 часова понедељком, уторком, средом и четвртком у биоскопу Моравица.

KUD Soko

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

1 × two =