У градском парку нови интерактивни мобилијар за младе

Друштво

У оквиру пројекта „Перспективе за младе у руралним срединама” јуче је у градском парку постављен интерактивни мобилијар односно столови за шах и игрицу „Не љути се човече”, подлога за школице и „Икс-окс” као и библиотека на отвореном коју сви мештани могу допуњавати вишком књига из своје кућне библиотеке. Овај пројекат подржава Министарство за економску сарадњу Савезне Републике Немачке у партнерству са Министарством туризма и омладине и Министарством рударства и енергетике Републике Србије, а спроводи Немачка организација за међународну сарадњу (ГИЗ).

Најпре се окупљенима обратила Анђела Митић, омладински лидер у Сокобањи, која је позвала све младе да се активирају и да заједно Сокобању учине местом које одговара њиховим захтевима.

Отварању парка присуствовао је и председник општине Сокобања Миодраг Николић који је изразио велико задовољство што је пројекат завршен након годину дана заједничког рада на њему, у оквиру кога су се трудили да препознају шта је оно што највише треба младима у Сокобањи.

− Јуче је почела реализација радионица и обука из немачког језика, и драго ми је да је интересовање велико. С обзиром на то да су сва места попуњена, тежићемо да преко Канцеларије за младе општине Сокобања наставимо са спровођењем оваквих активности, као и да одговарамо на ваше потребе, али сте ви ти који треба и нама да помогнете и сугеришете шта је то што је вама битно, а чему Општина Сокобања може да допринесе − истакао је Николић, у обраћању ученицима сокобањске средње школе који су присуствовали отварању парка.

Председник Николић је позвао ученике да редовно приступају својим школским обавезама и вредно уче, а најавио је и стипендирање студената за дефицитарна занимања који ће касније својим радом и знањем допринети развоју Сокобање.

Експерт за омладинску политику (ГИЗ) Бранко Љубоја након отварања одржао је интерактивну радионицу са присутним младима.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

nineteen − ten =