Nušićeve karikature, hajduci

Сутра почиње манифестација „Нушићеви хајдуци”

Друштво

Манифестација „Нушићеви хајдуци”, која се одржава другу годину заредом и окупља све школе са именом Бранислав Нушић из Србије и региона, почиње сутра отварањем изложбе „Сва лица Бранислава Нушића”, виђена оком карикатуристе Товирац Зорана, са почетком у 18 часова у галерији Легату и трајаће до недеље 20.октобра. Организатор манифестације је „Нушић фондација” у сарадњи са Туристичком организацијом Сокобања, СШ „Бранислав Нушић” Сокобања и Народном библиотеком „Стеван Сремац”. Сокобања ће овом приликом угостити младе људе који желе да науче нешто ново о Браниславу Нушићу, да се опробају у позоришној уметности и стекну нова познанства са својим вршњацима из целе Србије и региона.

Окосница саме манифестације је њен такмичарски део, који ће бити одржан у суботу 19. октобра са почетком у 14 часова у амфитеатру испред Завичајног музеја, када ће свих шест основних школа, које носе име нашег познатог комедиографа, одиграти представе које су припремили. Стручни жири биће састављен од представника свих организатора. За све заинтересоване грађане и госте, који желе да погледају представе, улаз ће бити слободан.

Ученици Средње школе „Бранислав Нушић” из Сокобање приказаће своју представу у ревијалном делу, у суботу од 17:30 у Легату Милуна Митровића, имајући у виду да су домаћини и једина средња школа која носи то име. Након завршетка представе биће одржан музички концерт „Музиком кроз Нушићев пут око света”.

У недељу ће бити одржан квиз знања о животу и раду Бранислава Нушића, у просторијама средње школе са почетком од 10 часова. Проглашење најбољих учесника, додела награда и заједничко фотографисање обавиће се у Легату Милуна Митровића од 12 часова, што ће уједно бити и крај манифестације.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

10 − two =