У Мужинцу одржан први део Михољских сусрета села

Друштво Спорт

У сокобањском селу Мужинац одржан је и први део манифестације „Михољски сусрети села”. Општини Сокобања по трећи пут додељена су бесплатна средства за организовање ове манифестације у оквиру које су позвани да учествују мештани свих села општине Сокобања. Идеја је да се кроз дружење, забаву, културу и спорт побољша друштвени живот мештана у руралним срединама.

Спортски савез општине Сокобања је помогао у реализацији спортског дела манифестације, а такмичари су се надметали у скоку у даљ, бацању камена, надвлачењу конопца и трци у џаковима.

Прво место у дисциплини „Скок у даљ” припало је Небојши Милојевићу из Мужинца, друго место Стефану Матићу из Николинца, а треће место заузео је Владица Милетић из Врбовца.

У дисциплини „Бацање камена” прво место је заузео Дејан Видаковић из Мужинца, друго место Стефан Стојановић из Врбовца, док је треће место заузео Милош Антонијевић из Трубаревца.

У дисциплини „Трка у џаковима” прво место припало је Стефану Матићу из Николинца, друго место Небојши Милојевићу из Мужинца, а треће место заузео је Милан Богићевић из Врмџе.

У дисплини „надвлачење конопца” такмичило се екипно. Прво место заузела је екипа „Мужинац”, друго место екипа „Бели поток”, а треће место припало је екипи „Жене из Мужинца”.

Покровитељ манифестације је Министарство за бригу о селу, а организатор Општина Сокобања. За најбоље у индивидуалним дисциплинама обезбеђене су медаље, док су у дисциплини надвлачења конопца обезбеђени пехари за прва три места. Признања најбољима у спортским дисциплинама уручили су председници месних заједница (Трубаревац, Врбовац, Бели поток, Сесалац, Мужинац, Шарбановац и Врмџа), а након такмичења и додела награда уследио је и богат културно-уметнички програм.

Други део „Михољских сусрета села” биће одржан 11. септембра у селу Сесалцу.

Извор фотографија: Спортски савез општине Сокобања.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

1 × 5 =