U nedelju počinje prvi dečiji festival „Sokogradić”

Društvo Kultura

Prvi Festival dečijeg pozorišta i i filma „Sokogradić” svečano će biti otvoren u nedelju, 16. jula, u bioskopu „Moravica” sa početkom u 11 časova i trajaće do 23. jula. Najmlađa publika čitavih nedelju dana moći će da uživa u raznim predstavima, filmovima za decu, igri sa mađioničarima i animatorima.

Festival će otvoriti predstava za decu „Igorov Magični šou”. Igor Trifunović je najpoznatiji srpski mađioničar i iluzionista, dobitnik prve nagrade na Internacionalnom takmičenju mađioničara. Nakon predstave slede projekcije popularnih crtanih filmova, „Moja vila šeprtlja”, „Dečak delfin” i „Bela i Sebastijan”. Većina filmova je sinhroniozovana

Tokom festivala na reportoaru su bioskopske projekcije i pozorišne predstave, a program je dnevnog karaktera. Predstave počinju od 12 časova a cena ulaznice je 300 dinara. Svakog dana tokom trajanja festivala u periodu od 15.30 do 17.30 časova, posetioce očekuju animatori sa kojima će se igrati i crtati, a biće tu još lepih iznenađenja za najmlađe meštane i turiste.

Organizatori festivala su Kulturni centar Sokobanja, bioskop „Moravica”, a uz podršku Opštine Sokobanja, Turističke organizacije Sokobanja i Narodne biblioteke „Stevan Sremac”.

Daliborka Stevanović, direktorka Kulturnog centra Sokobanja, poziva roditelje i mališane da dođu i uživaju.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

fifteen + 16 =