Веома успешна летња акција добровољног давања крви

Друштво

Летња акција добровољног давања крви, у организацији Црвеног крста Сокобања и Завода за трансфузију крви Ниш, одржана је јуче у згради старе школе. Одзив даваоца био је веома добар, од потенцијалних 127 крв је дало 116, а десет особа је први пут дало крв, сазнајемо од Милице Миленковић, секретарке Црвеног Крста Сокобања.

‒ Увек су код нас у Сокобањи ове летње акције одличне, јер се даваоцима из Сокобање придруже и туристи. Тако је било и овог пута, радницима РМУ „Соко” и Полицијске станице Сокобања, који се традиционално одазивају у великом броју, сада су се придружили и туристи из Крушевца, Ниша, Смедерева и Лазаревца. Поред свега тога треба споменути и младе који су први пут данас дошли да дају крв, јер и њих је било у приличном броју ‒ рекала је Миленковић.

Црвени Крст Сокобања сваке године, када су летње акције у питању, добија и подршку Спортско-рекреативног центра „Подина” који поклања добровољним даваоцима улазнице за Аква-парк. Наша саговорница се захвалила и Основној школи „Митрополит Михаило” у чијим просторијама је одржана ова акција.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

15 − 9 =