У петак јубиларне „Златне руке” и концерт „Пилота”

Друштво

Јубиларни Национални сабор „Златне руке”, 40. по реду, биће одржан у петак, 14. јула, на мермерном шеталишту у центру Сокобање. Преко сто излагача из читаве Србије такмичиће се у дисциплинама: стара јела, занати и ручни рад. Посетиоци ће бити у прилици да пробају нека од старих српских заборављених јела или да купе аутентичне сувенире израђене на традиционалан начин, сазнајемо од Љубинка Миленковића, директора Туристичке организације Сокобања (ТОСБ).

− Дођите да уживате у шареним бојама, мирисима и укусима који ће вас повести на путовање кроз векове. Учесници из целе Србије ће се надметати у припремању готово заборављених јела, оживљавајући вековна кулинарска ремек-дела. Осим тога, посетиоце очекује и изложба старих заната, где ћете имати прилику да виде мајсторе како стварају чуда од материјала − поручују из ТОСБ.

Манифестација „Златне руке” је такмичење које има за циљ очување и промоцију националне и локалне традиције и гастрономије, односно нематеријалне културне баштине и на њему могу учествовати екипе и појединци на основу прописаних пропозиција. Сваке године пријави се преко 100 учесника из целе Србије, а манифестацију посети више од 5.000 туриста и мештана.

Истог дана, увече на Великој сцени Летње позорнице „Врело” за све љубитеље музике, концерт групе „Пилоти”. Улаз је бесплатан за све посетиоце.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

4 × three =