Traži se idejno rešenje za kej na Moravici

Društvo

Opština Sokobanja raspisala je nagradni konkurs za izradu urbanističko-arhitektonskog rešenja uređenja keja reke Moravice sa priobalnom zonom turističkog sadržaja. Prostor koji je predmet konkursa je širi pojas obale reke Moravice sa početkom od mosta preko ulice Svetog Save do mosta preko ulice Rtanjska.

Cilj konkursa je da se izabere najbolje urbanističko i arhitektonsko rešenje za izgradnju i uređenje šetališta pored reke i da se dobije predlog uređenja zona predviđenih za izgradnju objekata turističke namene, kao osnov za izradu urbanističkog projekta za navedeno područje. Prema rečima Isidora Krstića, predsednika opštine Sokobanja u planu je da taj prostor, koji će biti iskorišćen za šetnju i rekreaciju, bude i jedna velika turistička atrakcija. 

Konkurs traje do 27. jula ove godine, a obezbeđene su i novčane nagrade za tri najbolja idejna rešenja, za prvo mesto 500.000 dinara, drugo mesto 300.000 dinara i treće mesto 150.000 dinara. Pravo učešća na Konkursu imaju sva fizička i pravna lica sa stručnim znanjima iz oblasti arhitekture i građevinarstva, bez obzira na njihovu teritorijalnu pripadnost. Učesnici Konkursa imaju slobodu da u svoje timove uključe i stručnjake iz drugih struka u cilju unapređenja konkursnog rešenja.

1 thought on “Traži se idejno rešenje za kej na Moravici

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

five × three =