Етносу С из Читлука награда за најлепше старо јело

Друштво

Удружење жена „Етнос С” из Читлука за празнике је учествовало на 19. Ускршњем етно фестивалу у Пољани, одржаном другог дана Васкрса, на празник Ђурђевдан, у порти манастира Сестрољин. Овај Међународни етно фестивал у организацији Туристичке организације града Пожаревца, Црквене општине Пољана, КУД Младост „Пољана” и њене Месне заједнице, као и града Пожаревца као покровитеља, окупила је велики број излагача из целе Србије: Младеновца, Батуше, Александровца, Пожаревца, Живице, Брадарца, Мајиловаца, Лугавчине, а међу њима и сокобањско Удружење жена „Етнос С” из Читлука.

Традиционално се бирао најлепши штанд, најоригиналније јело, најлепше ускршње јаје, а Удружење жена „Етнос С” из Читлука понело је тога дана награду за најлепше старо јело, јагњећи дроб, кога су припремиле чланице Удружења.

Поред такмичења и штандова са старим јелим, на етно фестивалу су се нашли и штандови са старим занатима, сувенири, домаћи производи, рукотворине, а за све учеснике и посетиоце био је припремљен богат културно уметнички програм.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

17 − seven =