Тражи се идејно решење за кеј на Моравици

Друштво

Oпштина Сокобања расписала је наградни конкурс за израду урбанистичко-архитектонског решења уређења кеја реке Моравице са приобалном зоном туристичког садржаја. Простор који је предмет конкурса је шири појас обале реке Моравице са почетком од моста преко улице Светог Саве до моста преко улице Ртањска.

Циљ конкурса је да се изабере најбоље урбанистичко и архитектонско решење за изградњу и уређење шеталишта поред реке и да се добије предлог уређења зона предвиђених за изградњу објеката туристичке намене, као основ за израду урбанистичког пројекта за наведено подручје. Према речима Исидора Крстића, председника општине Сокобања у плану је да тај простор, који ће бити искоришћен за шетњу и рекреацију, буде и једна велика туристичка атракција. 

Конкурс траје до 27. јула ове године, а обезбеђене су и новчане награде за три најбоља идејна решења, за прво место 500.000 динара, друго место 300.000 динара и треће место 150.000 динара. Право учешћа на Конкурсу имају сва физичка и правна лица са стручним знањима из области архитектуре и грађевинарства, без обзира на њихову територијалну припадност. Учесници Конкурса имају слободу да у своје тимове укључе и стручњаке из других струка у циљу унапређења конкурсног решења.

1 thoughts on “Тражи се идејно решење за кеј на Моравици

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

nine + twenty =