Васкрс у Сокобањи обележен и дечијим фестивалом

Друштво

Велики број малишана окупио се на манифестацији која је ове године одржана први пут под називом Дечији ускршњи фестивал. Фестивал је одржан на Васкрс, 5. маја у организацији Културног центра Сокбоања. Окупљени малишани уживали су у радионицама, играма и занимацијама, као и у традиционалном надметању у туцању васкршњим јајима „Туцијади”.

Програм фестивала песмама је отворио хор Основне школе „Митрополит Михаило”. За забаву најмлађих били су задужени глумци аниматори, зечице, зечеви, бубамаре и пчелице, а кроз програм су учеснике-малишане и њихове родитеље, провели водитељи Културног центра Сокобање.

– Прошле године организована је ‘Туцијада’ овде у центру Сокобање. Ове године имамо мало шири спектар и мало шири програм, и поред Туцијаде имамо и многе друге активности у вези са овим празником. Имамо креативне радионице на отвореном за оне мало млађе, а за старије припремљено је такмичење на коме ће се видети које је јаје најјаче. Искористила бих и прилику да свима пожелим срећан празник Ускрс – Христос Васкрсе – поручила је Далиборка Стевановић, директорка Културног центра Сокобање.

Креативне радионице израде предмета, игре за најмлађе, мини голф, пролазак кроз мали тунел, потрага за јајима уз помоћ аниматора одржавале су се на меремерном шеталишту. Пријављивање за традиционалну „Туцијаду” било је у атријуму код турског купатила Амама, а ове године стотинак деце такмичало се у вештини и традицији туцања јајима.

За учеснике „Туцијаде” и оне најбоље и након прва три места, припремљене су награде и дипломице, мајице за учествовање на првом Дечијем ускршњем фестивалу.

Прво место и може се рећи титулу највештијег такмичара у туцању јајима понела је девојчица из Шабца Тара Чикарић, друго место припало је Браниславу Миладиновићу из Сокобање, док је треће место освојио је Реља Чикарић из Шабца. Награде и дипломице учесницима фестивала доделила је Ана Милановић, већница Општине Сокобања.

Поделом првих места, награда и дипломица завршен је и први Дечији ускршњи фестивал.

Део атмосфере са првог Дечијег ускршњег фестивала у Сокобањи можете погледати и на нашем (You tube) каналу 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

eleven − four =