Упозорење РХМЗ: Најављено невреме и велике количине падавина праћене градом

Друштво

На подручју општине Сокобања наредних дана очекују се обилне падавине, невреме праћено грмљавином, а према неким прогнозама могао би пасти и град. Републички хидрометеоролошки завод проследио је упозорење за подручје Србије на локално обилне пљускове са грмљавином и појаву града у среду, 8. мај и четвртак, 9. мај.

Према саопштењу које нам је достављено из Општине Сокобања, с обзиром на најављену промену времена може се очекивати појава бујичних и урбаних поплава.

– Такође може доћи до проблема у саобраћају, транспорту и другим видовима комуникација, ризика од грана које се ломе са дрвећа и потенцијалне опасности од уништења кровова на зградама. Постоји и ризик од удара грома који може изазвати проблеме у раду свих уређаја који користе електричну енергију и иницирати појаву ватре и представљати опасност за живот људи и животиња – стоји у саопштењу.

Фото из архиве

Промена времена, према најави Републичког хидрометеоролошког завода, очекује се већ данас у поподневним сатима. А за сутра и прексутра најављене су падавине веће од 20 милиметара за три сата.

За сутра, 8. мај, најављена је локална појава грмљавине са градом и количином падавина од 20 l/m². У четвртак, 7. мај, према РХМЗ, очекује нас нешто свежије време, а најављене су и краткотрајне временске непогоде праћеним градом и великом количином падавина (већом од 20 mm за 3 h) за кратко време и то углавном у јужним, централним и источним пределима. Највиша дневна температура кретаће се од 18 до 23 °С.

Насловна фотографија из архиве

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

nine + five =