Миловановић о локалној самоуправи: Урадили смо пуно, и поред препрека на почетку

Друштво

Мандат актуелне локалне власти се ближи крају. У овом периоду се сумирају резултати, подвлачи црта, али и праве планови за наредни период.

− Могу да кажем да сам задовољан радом ове локалне самоуправе. Наш циљ је, од почетка био, да Сокобању вратимо на врх туристичке мапе Србије и управо су сви пројекти били усмерени ка остваривању тог циља. На почетку нашег мандата смо се сусрели са великим проблемом који се тичe имовинско-правних односа и то је значајно утицали на наш резултат који би, да није било тог камена спотицања, био много бољи − каже Владимир Миловановић, заменик председника општине Сокобања.

Он је додао да је у претходне четири године уложено преко два милиона евра за решавање вишедеценијског проблема водоснабдевања, кроз замену азбесно-цементних цеви и реконструкцију фабрике за прераду воде „Царина”.

− Четрдесет година је причано у изласку Сокобање на ауто-пут. Ми смо радили на томе и очекујемо да у 2021. години машине почну са радом − додаје Миловановић.

Миловановић је подсетио да је у претходне четири године пуно урађено на пољу културе и образовања, одрађена је прва фаза реконструкције Средње школе „Бранислав Нушић” а да је у току реконструкција „Старе школе” и биоскопа „Моравица”.

− Центар Сокобање је огледало нашег места и ми смо одмах на почетку реконструисали фонтане у центру и направили још једну потпуно нову у реновираној „Озрен башти”. У наредном периоду посветићемо се решавању проблема комуналне инфраструктуре, канализације, асфалтирању улицау Сокобањи и месним заједницама. Такође у наредном периоду, преко европских фондова, 11 милона евра ћемо уложити у изградњу нове фабрике за прераду отпадне воде − каже Миловановић.

Он је додао да се у овом периоду показало колико је битно да власт на локалу прати власт у Републици и да Сокобања има пуну подршку Владе Републике Србије која је препознала њене потенцијале.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

three + 1 =